☀️ Napfény Szociális Központ ✉️ office@napfeny.ro 📱 +40-733-068-186 Română

Közösségi szolgáltatások

szolgáltatásaink

Közösségi szolgáltatások

a) Tájékoztatás és tanácsadás: szociális jogokról és juttatásokról, olyan viselkedések megelőzéséről és megakadályozásáról, amelyek a társadalmi kirekesztés kockázatát növelik (családon belüli erőszak, emberkereskedelem, bűnözés stb., valamint támogató intézkedésekről, amelyek segítik a hátrányos helyzetű egyének, családok integrációját;

b) Primér, szekundér és tercier egészségügyi prevenció és ellátás:

A lakosság egészségügyi állapotának felmérése az egészséget meghatározó tényezők feltárásával, az egészségi állapot megőrzése, a betegségek megelőzése, korai felismerése, valamint egészségfejlesztés céljából.

Egészségügyi és szociális kockázattal rendelkező, hátrányos helyzetű, veszélyeztetett személyek azonosítása a közösségben, különösen a gyerekek, a várandós anyák, a gyermekágyas kismamák, a fogamzóképes korú nők esetében

Azon személyek azonosítása akik nem szerepelnek családorvosi nyilvántartásban. A nyilvántartásba való felvételnek támogatása.

A családorvos tájékoztatása az egészségügyi és szociális szempontból kiszolgáltatott, hátrányos helyzetben lévő személyekről és ezen személyek támogatása az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben/ elérésében.

Preventiv egészségügyi ellátás biztosítása, egészségfejlesztés, egészségvédelem a hátrányos helyzetű, veszélyeztetett családok és gyermekei, a várandós anyák, gyermekágyas kismamák számára, idős krónikus betegek számára egyaránt.

c) Tájékoztató és tudatosító programok: egészségnevelés, betegségek kialakulása, megelőzése, társadalmi nevelés, független életmód kialakítása, antiszociális magatartás, fogyatékosság, függőségek, stb. témákban.

d) A munkaerőpiac elérését segítő szolgáltatás: egy munkahely elérését és megtartását segítő szolgáltatás, amely képzések ajánlása mellett, pályaorientációs tanácsadáshoz is hozzásegíti a munkanélkülieket.

e) Aktív és egészséges életmódot népszerűsítő programok: mozgásos tevékenységek szervezése, kulturális és művészeti események szervezése és azok elérésrésének támogatása, kirándulások szervezése, önkéntes mozgalom népszerűsítése;

f) Adománygyűjtés és osztás : ruhanemű és élelmiszer;

g) Kockázati helyzetek figyelése: idősek, egyedülállók, alacsony jövedelműek helyzetének követése;

h) Támogatás a társadalmi elszigeteltség megelőzése és leküzdése érdekében;

i) Személyi igazolványok beszerzése (születési igazolvány, személyi igazolvány);

j) A hátrányos helyzetűek egyének, családok társadalmi befogadást elősegítő egyéb tevékenységek: a társadalmi kirekesztés kockázatának tudatosítása, a szociális jogok tiszteletben tartása és a szociális segélyezési intézkedések előmozdítása;

k) A mindennapi élethez kapcsolódó tevékenységek végzésének támogatása

Takarítás, bevásárlás, számlák fizetése, valamint házkörüli kisebb javítások megoldása