☀️ Napfény Szociális Központ ✉️ office@napfeny.ro 📱 +40-733-068-186 Română

Kézről kézre, generációról, generációra

kezrol-kezre-icon

Kézről kézre, generációról generációra

A mai felgyorsult, elgépiesedett világunkban a felnövő gyermekek a családban nem sajátíthatják el azokat a hagyományos kézműves mesterségeket, melyek pár nemzedékkel ezelőtt természetesek voltak a mindennapokban. Mondhatnánk, a mai kor gyermekének nincs szüksége erre a tudásra, hiszen ma már nem kell elkészíteni ruháinkat, lakásdíszeinket, ezekhez könnyen hozzájuthatunk az üzletekben.

Ha a mindennapokhoz nem is szükséges az, hogy egy gyermek szőni, horgolni tanuljon, mindenképpen előnyére válik az, ha a szabadidejét hasznosan tölti el, vagy olyan tevékenységet végez, amely személyiségét, kreativitását, szociális készségeit fejleszti.

A szociális központ épületében kialakított terem található, melyeknek rendeltetése, hogy kézműves műhelyeknek adjon helyet. Önkéntesek hetente egy alkalommal szövést, varrást, nemezelést, kötélverést, gyöngyfűzést oktatnak a gyermekeknek. Az idősebbek még őrzik azt a tudást, amit annak idején szüleiktől, nagyszüleiktől örököltek, és szerencsére akadnak olyanok, akik fontosnak tartják, hogy átadják azt a következő generációnak.