☀️ Napfény Szociális Központ ✉️ office@napfeny.ro 📱 +40-733-068-186 Română

Idős torna

szolgáltatásaink

Idős torna

Mindannyian tudjuk, hogy mai idősek életében kevés helyet foglalnak el a mozgásos tevékenységek, annak ellenére, hogy kutatások bizonyítják, az időskori aktivitás lassítja az öregedést, hozzájárul a fizikai és mentális egészség megőrzéséhez.

A Gyulafehérvári Caritas munkatára heti rendszerességgel mozgásos tevékenységre hívja a csomafalvi időseket. Mivel mozgás az élet alapja, a mozgásérzékelés finomítása és a mozgáskompetencia fejlesztése minden korosztály esetében tartós módon hozzájárulhat az egészségi állapot javításához, az egyéni fejlődéshez, valamint a tanulási képesség fejlődéséhez. A Kinaesthetics segít új mozgáslehetőségek felfedezésében, munkafolyamatok által okozott hátfájások, izommerevség vagy más testi panasz oldásában, időskorban a mozgékonyság és önállóság megőrzésében, de segíthet a saját kreativitás és flexibilitás fejlesztésében és bevetésében a legkülönbözőbb helyzetekben (pl. stresszhelyzetben).

A Kinaesthetics tiszteletben tartja a szembenálló fél önállóságát, így hozzájárul minden érintett fél életminőségének javításához.